Nieuwe linkbuilding tactieken

Linkbuilding blijft minder en minder meewegen als factor van de indexering in de zoekmachine, maar Google heeft al aangegeven dat het toch altijd een onderdeel zal blijven van zoekmachine optimalisatie. Er zijn testen geweest waarbij de zoekmachine resultaten weergeeft zonder rekening te houden met de links naar een website, maar dit heeft niet tot de juiste resultaten geleid.

Er zijn verschillende linkbuilding technieken, eind vorig jaar heb ik nog een artikel geplaatst over zeven nieuwe linkbuilding technieken die je nog niet kent en de basis linkbuilding tips.

De linkbuilding tips tot nu toe

Hieronder een opsomming van de tips uit eerdere SEO artikelen.

Basis: 

 1. Schrijf content die mensen willen delen
 2. Maak op de juiste manier een gastblogartikel
 3. Zorg voor interne links

Zeven nieuwe linkbuilding tips

 1. Maak gebruik van mentions op andere websites
 2. Niet lezen, maar doen
 3. Reageer op artikelen
 4. Maak gebruik van de juiste anchor teksten
 5. Gebruik social media
 6. Maak links op sites en posities waar mensen daadwerkelijk op klikken
 7. Werk oude artikelen bij

Nieuwe linkbuilding tactieken

 1. Start een blog! Eén van de manieren om aan links te komen is om een blog te onderhouden op je website. Een blog maak je alleen als je het zelf leerzaam of leuk vind en gebruik je om kennis over een onderwerp te delen. Je kan het gebruiken om links te vergaren naar je website door bijvoorbeeld links uit te wisselen in een artikel.
 2. Stuur een persbericht in. Wanneer je nieuws hebt, is het goed om dit nieuws ook in te sturen naar kranten, online magazines en persbureau’s. Ze kunnen het persbericht plaatsen en zetten daarbij ook vaak een link naar je website.
 3. Durf tegen gevestigde orde in te gaan. Wanneer je wilt dat mensen je blogartikel delen, dan is het goed om ook verschillend te zijn dan anderen. Ik heb dit (onbewust) in mijn artikel “hoe ziet de zoekmachine er over twee jaar uit” gedaan. Over dit artikel heb ik flinke discussies gehad met mede online marketeers omdat ik van mening was dat er over twee jaar geen lijst met zoekresultaten meer is en webshop bestellingen volledig via de zoekmachine gaan. Dit heeft ertoe geleid dat dit artikel veel gelezen is en daarnaast ook veel gedeeld.
 4. Creëer een quiz op je site en laat resultaten delen op social media. Sommige bezoekers vinden het leuk om een vragenlijst / quiz in te vullen. Wanneer je deze op je site hebt staan en je laat de resultaten delen, dan heb je een social media backlink.

Conclusie nieuwe linkbuilding technieken

Ik moet eerlijk zeggen dat ik linkbuilding zelf niet zo vaak in zet. Wanneer ik tijd over heb maak ik gebruik van linkbuilding, maar het is maar een klein deel van alle SEO werkzaamheden die ik bij 100 doe. Ook in mijn vrije tijd merk ik dat ik liever werk aan goede artikelen en aan de webshop van mijn vriendin, waarmee ik natuurlijk ook wel werk aan linkbuilding.

De belangrijkste linkbuilding tip die ik blijf onthouden is dat je het vooral moet doen en er niet over moet lezen of schrijven. 

Ik ga dus meteen weer aan de slag 😉