Tips om meer Twitter volgers te krijgen

Update 31-01-2017: Crowdfire toegevoegd

Zoekmachine optimalisatie is al lang niet meer zoekwoorden op de juiste pagina plaatsen en het herhalen van de juiste zoekwoorden, het is anno 2017 veel meer dan dat!

SEO aanvullen met social media

De laatste tijd haal ik goede resultaten uit de combinatie met SEO en social media! Om eerlijk te zijn haal ik de beste resultaten wanneer ik alles kan combineren, zoals Adwords, SEO, social media, linkbuilding, Youtube en remarketing. Maar voor nu hou ik me bezig met de social media en richt ik me nu op het gebruik van Twitter.

Nieuw publiek halen uit Twitter

Wanneer je een nieuwe website of zelfs een nieuw bedrijf lanceert, dan wil je nieuw publiek bereiken. Dit kan door al je vrienden, familie en kennissen te vragen of ze naar je website willen gaan, maar het is handiger om dit ook aan wildvreemden te vragen.

Hoe doe je dat? 1 van de manieren is zorgen dat je geïnteresseerden bereikt waarvan je geen contactgegevens hebt. Twitter is hiervoor een ideaal kanaal want je kan personen zoeken die dezelfde interesses hebben, tweeten over de onderwerpen die voor jou interessant zijn en wellicht zijn ze zelfs op zoek naar jouw nieuwe website!

Het is dus goed om nieuw publiek voor je website te zoeken op Twitter.

Waarom dan Twitter volgers krijgen?

Op Twitter volg je personen, bedrijven of merken die jij interessant vindt. Datzelfde doen mensen bij jou. Ik bv volg mensen waarvan ik weten dat ze regelmatig tweeten over online marketing, SEO, Adword experts en de punkrock bands die ik leuk vind 😉

Wanneer je een tweet plaatst, komt deze even in de tijdlijn van je volgers en wellicht dat 1 van de volgers je link klikken en zo bij je website komen. Hoe meer volgers, hoe meer kans er is dat je link geklikt wordt.

Dat is niet het enige onderdeel, een groot gedeelte zal je tweets niet lezen in de tijdlijn, maar via programma’s waarmee tweet gemonitoord worden. Wanneer je dus interessante tweets plaatst met de juiste tags, kom je ook vaker op dergelijke borden.

Hoe krijg ik meer Twitter volgers

Er zijn veel tips om meer volgers te krijgen, hier enkele die ik zelf al regelmatig heb toegepast.

 1. Maak je Twitter profiel compleet
 2. Zet in je bio waarover je tweet
 3. Een Twitter account mag best persoonlijk en zakelijk door elkaar zijn
 4. Volg zelf regelmatig nieuwe Twitteraars
 5. Volg altijd jouw volgers terug (!) Op Twitter mag je maar een bepaald aantal personen volgen en dat ligt aan je aantal volgers. Mensen die jou volgen weten dit ook en verwachten dat je terug volgt.
 6. Tweet regelmatig over interessante punten die je zelf ook zou willen weten
 7. Gebruik de juiste hashtahs
 8. Loop je volgers na en retweet interessante tweets van hen
 9. Zet tweets bij je favorieten
 10. Beantwoord Twitteraars die hashtags als #dtv of #durftevragen gebruiken
 11. Geef in je bio aan dat je terug volgt, bv door de hashtah #followback
 12. Zorg dat de personen die jou niet volgen ook weer ontvolgt.
 13. Volg mij of mijn bedrijf op Twitter, ik volg en retweet regelmatig
 14. Bekijk meer tips in onderstaande Twitter infographic

meer twitter volgers krijgen