2 alternatieven voor PageRank

PageRank wordt in 2013 niet meer bijgewerkt en wellicht in 2014 ook niet meer. Toch gebruiken zoekmachines PageRank en alternatieven om kwaliteit van een website te bepalen. Het is dus goed om te zien welk alternatieven er zijn voor PageRank, zodat je je eigen website kan controleren.

Welke alternatieven voor PageRank zijn er?

Er zijn verschillende tools om je website te analyseren op waardering. Deze kan je gebruiken als alternatief voor Google’s PageRank. De tools geven een score aan je website en hoe hoger die score hoe beter je website gewaardeerd wordt door zoekmachines.

De score kan je gebruiken om je eigen website te verbeteren of om je website te vergelijken met concurrenten.

Alexa Ranking

De Alexa ranking is een tool die websites in een lijst zet. Op 1 staat de website die het meest bezocht wordt, Google.com en op plaats 647.565 staat mijn website erikhermeler.nl.

De Alexa ranking is makkelijk te beïnvloeden, waardoor je snel kan stijgen in de Alexa ranking. Lees mijn artikel met manieren om de Alexa ranking te boosten.

WooRank

De laatste maanden is de WooRank veel populairder geworden, waarschijnlijk omdat Google’s PageRank niet meer actief is. De WooRank geeft niet alleen een score aan je website, deze geeft ook aan waar je kan verbeteren om de score te verhogen.

Mijn WooRank score is op dit moment 54.9 wat wel hoger kan. De maximale score is 100. 

Bekijk je eigen score op http://www.woorank.com/ of installeer de Chrome plugin via de appstore.