3 basis linkbuilding tips

Linkbuilding  is het opbouwen van links naar je website vanaf externe websites. Linkbuilding werd vroeger veel door SEO bedrijven gebruikt om de websites van hun klanten hoog in de zoekmachine te krijgen. Links werden ingekocht of via grote starpagina’s toegevoegd in verschillende rubrieken.

Sinds de Google Panda en Google Penguin update is het niet meer mogelijk om met deze oude strategie websites hoger in de zoekmachine te krijgen. Toch zal Google de backlinks mee laten tellen omdat een kwalitatieve link laat zien dat mensen een website waarderen.

Hieronder 3 basis tips voor het goed inrichten van linkbuilding.

1. Creëer unieke content die mensen willen delen

De zoekmachine heeft als doel om de bezoekers een resultaat te laten zien wat ze hopen / verwachten. Zorg er dus voor dat jouw eigen website uniek is en de informatie bevat die de bezoeker wilt zien. Wanneer er meer bezoekers op je website komen en ze vinden dat ze de informatie moeten delen, dan gebeurt dit op een natuurlijke manier.

2. Schrijf een gastblog op een branche gerelateerde website

Elke branche heeft tegenwoordig zijn eigen website(s) met nieuws en interessante artikelen over het vakgebied. Op sommige websites is het mogelijk om een blogartikel te plaatsen. Wanneer je een nieuwswaardig artikel kan plaatsen wat bezoekers daadwerkelijk willen lezen, heb je kans dat ze voor meer informatie doorklikken naar je eigen website. Dit zijn kwalitatieve links en werken positief.

3. Interne links tellen ook mee

Veel websites hebben de basis SEO regels nog niet eens goed ingericht, dus daar zou ik mee starten. Maar nadat je dit gedaan hebt voor al je pagina’s, kan je deze pagina’s versterken door in de tekst naar elkaar te linken. Zo ontstaat er een web wat de relatie tussen de verschillende pagina’s laat zien.