Wat kost SEO?

Ik krijg regelmatig de vraag wat SEO kost. Het simpele antwoord is € 50 – € 5.000. In dit artikel zal ik een overzicht van kosten van zoekmachine optimalisatie verder uitwerken.

Wat wordt er met SEO bedoeld?

SEO is het optimaliseren van websites om beter vindbaar in Google te worden. Hoe beter je website geoptimaliseerd is, hoe meer (goede) bezoekers op je website komen.

SEO is een continu proces waarbij verbeteringen regelmatig herzien moeten worden. Wijzigingen die gedaan worden hebben pas na enkele weken effect. Na die periode kan je hierop bijsturen ten opzichte van concurrenten om zo weer verder te komen. SEO is dus een proces dat maanden of zelfs jaren kan duren. Je kan niet 1 trefwoord optimaliseren voor eenmalig 1 prijs.

Wat zit er in een SEO pakket

SEO is bij ons onderdeel van onze complete online marketing strategie. De zaken die wij voor SEO uitvoeren zijn:

Kosten van SEO in aantal uur of maandprijs?

Bij eRocket voeren we alleen Multi Funnel projecten uit, waarbinnen SEO valt. Wij hebben pakketten waarin de werkzaamheden vallen en rekenen per maand. De pakketten zijn, na minimaal een half jaar, maandelijks op te zeggen De kosten per maand variëren op basis van de doelstelling maar de meeste liggen tussen € 350 – € 750.

wat kost SEO

SEO abonnement: duur van het abonnement

Veel SEO bureaus maken gebruik van een abonnement. Hiermee kunnen regelmatig SEO verbeteringen doorgevoerd worden en kan er bijgestuurd worden op data.

SEO abonnementen zijn er voor 1 maand, 6 maanden, 12 maanden en enkele bureaus proberen meer jaren abonnementen te verkopen.

Extra SEO kosten voor linkbuilding, influencers en persberichten?

Zoals aangegeven bestaat SEO uit diverse onderdelen en zullen er voor enkele onderdelen andere bedrijven of personen ingeschakeld moeten worden.

Linkbuilding: het is mogelijk om via diverse kanalen links in te kopen. Dit wordt afgeraden, maar er zijn bureaus die hier nog steeds goede SEO resultaten mee behalen. Lees meer over de prijzen van linkbuilding in mijn artikel “Goede linkbuilding bedrijven? Bestaan die nog?“.

Influencers: je kan via diverse kanalen in contact komen met influencers. Influencers zijn meestal personen op social media die jouw website kunnen promoten. Hoe bekender ze zijn, hoe meer ze vragen voor je promotie. Influencer marketing kosten zijn vanaf € 1.000 per artikel tot € 5.000 voor langdurige promotie.

Persberichten / advertorials: er zijn diverse kanalen waarmee je met het insturen van persberichten ook links in een krant of online magazine kan krijgen. Deze links tellen wel mee voor SEO, maar vallen ook deels onder het online adverteren (SEA).

Overzicht van de kosten per maand

Hieronder een overzicht van de prijzen die online marketing bureaus hanteren. Met eRocket zitten we binnen deze prijzen, maar dit zijn dus ook prijzen van andere marketing bureaus.

  • SEO pakket: € 199 tot € 1.900 per maand
  • Linkbuilding pakket: € 50 tot € 800 per maand
  • Compleet online marketing pakket: € 250 tot € 5.000 per maand

Conclusie de echte SEO prijzen

Wanneer je op zoek gaat naar een goed SEO bedrijf, kijk dan zeker naar de kosten, maar ook naar de kwaliteit.

Bekijk referenties van het bedrijf, zoek ervaringen online en vraag bekenden waar zij zitten met hun online marketing.

Kies altijd voor de partij die past bij jouw doelstellingen en jouw kernwaarden. Als je veel overleg wenst, dan is het verstandig om een bureau in de regio te zoeken. Als je in een competitieve markt succesvol wil zijn, dan is het vooral belangrijk om naar de referenties te kijken.

Mocht je meer willen weten over de kosten van SEO, neem dan contact met mij op via mijn online marketing bedrijf eRocket.

prijzen SEO