Online hypotheek berekenen? Dit kan via Google!

Google heeft als doel om het beste antwoord op de zoekvraag van de gebruiker te stellen. Hierdoor verandert Google continu zijn zoekmachine met verbeterde opties.

Google beantwoord altijd de vraag van de gebruiker

Zo was Google vroeger een lijst met websites waar je het antwoord op je zoekvraag kon stellen, vandaag de dag kan je meer antwoorden direct inzien in Google.

Wanneer je bijvoorbeeld in Google vraagt wat het aantal inwoners van Breda is, dan krijg je direct het antwoord in Google te zien. Niemand gaat naar een website om dit te lezen, want je weet het antwoord al.

Breda Google

Steeds meer antwoorden op moeilijke zoekvragen

Google gaat steeds vaker de antwoorden van moeilijke zoekvragen beantwoorden. Zo kunnen ze valuta omrekenen, vertalingen direct in Google doen en is het binnenkort mogelijk om via Google webshop aankopen te doen met Google Shopping Action. Dit laatste is een functie die op dit moment in Amerika al uitgerold is en vooral de concurrentie aan wil gaan met Amazon.

Hypotheek berekenen via Google

De nieuwste functie binnen Google is al sinds 2015 in ontwikkeling. Het gaat om de mogelijkheid om via Google direct een hypotheek te berekenen, de Google Mortage Calculator.

De functie om online je hypotheek te berekenen is veel beschikbaar op de sites van de hypotheek adviseurs, zoals Hypotheek Visie en de banken. Daar krijg je advies over hoeveel je kan lenen en kan je een gesprek plannen om de berekening door te spreken.

De functie viel het eerst op door een gebruiker op Twitter die onderstaande screenshot daar plaatste.

Online hypotheek berekenen

Inspelen op deze functie binnen Google

Hoe kan je nu inspelen op deze aanpassing binnen Google? Wanneer deze berekentool ook in Nederland beschikbaar wordt, zal er minder publiek op de websites van de hypotheek adviseurs en banken komen.

Hierdoor worden onderdelen zoals Google Business optimalisatie een stuk belangrijker aangezien je dan binnen Google toch je bedrijf kan vertonen. Wanneer je in je Google Business vermelding richt op hypotheek berekenen zullen gebruikers ook eerder jouw bedrijf zien. De berekening zelf zullen gebruikers wel binnen Google doen, maar wanneer ze meer over de hypotheekaanvraag willen weten, dan zullen ze alsnog naar de bedrijfspagina gaan.

De functie is nog niet binnen Google beschikbaar, maar zodra die er is, zal ik erop inspelen om te zien wat de effecten zijn.

Bronnen:

twitter.com/Kevin_Indig

searchenginejournal.com/google-upgrades-its-built-in-mortgage-calculator-with-new-features