Goede linkbuilding bedrijven, bestaan die nog?

Door mijn werkzaamheden als online marketeer bij mijn bedrijf eRocket blijf ik dagelijks op de hoogte van alle ontwikkelingen in online marketing land. Afgelopen weken is er weer veel veranderd op het gebied van linkbuilding en zijn verschillende linkbuilding bedrijven zoals Get Indexed door Google op de vingers getikt.

Veel websites bieden linkbuilding pakketjes aan voor 60 of 70 euro, maar door hiermee in zee te gaan, loop je het risico dat je website uit Google wordt gehaald en bereik je juist het tegenovergestelde.

Is linkbuilding nog belangrijk bij zoekmachine optimalisatie (SEO)

Linkbuilding; het verkrijgen van links van andere websites naar je eigen website, is nog steeds een onderdeel van alle Google factoren. Deze factoren bepalen wie er op de eerste plaats in Google staat.

Ik heb al regelmatig verkondigd dat linkbuilding een steeds kleinere rol krijgt in deze factoren, maar het neemt niet weg dat je hier nog steeds aan moet werken omdat het een factor van Google blijft.

Wat zijn linkbuilding bedrijven?

Een aantal jaar geleden kon je nog makkelijk met veel links snel op de eerste plaats van Google komen. Er zijn complete bedrijven opgericht die niets anders deden dan werken aan linkbuilding.

Wat doet een linkbuilding bedrijf?

Medewerkers van een linkbuilding bedrijf gaan actief aan de slag met het opzetten van startpagina’s, gratis websites en online profielen om te zorgen dat je snel veel links naar je website krijgt. Ook wordt er veel gebruikt van het reageren onder blogartikelen met hierin een link naar de website.

Naast het aanmaken van deze links, worden er ook regelmatig kleine persberichten getypt en deze op verschillende (gratis) persberichten websites geplaatst. Ook in die persberichten worden dan links gezet.

Is dit verkeerd dan?

Nee, goede linkbuilding is nog steeds goed. 🙂

Maar online kan je veel bedrijven vinden die linkbuidling aanbieden per maand, eenmalig of in een abonnement waar je een jaar aan vast zit.

Die bedrijven gaan dan links voor je aanmaken op websites die totaal niet bezocht worden of waar de link op een plek wordt gezet die niet gezien wordt door bezoekers. Dit is een strategie die kort (1 à 2 maanden) werkt, maar waar je na die periode volledig uit Google gegooid kan worden!

Wanneer een linkbuilding bedrijf een gezond linkprofiel voor je opzet en hier omheen een goede linkbuilding strategie bouwt, zal linkbuilding er nog steeds mede voor zorgen dat je goed in de zoekmachine scoort.

Je werkt aan goede linkbuilding door links te krijgen op websites die toonaangevend zijn binnen dezelfde branche als jouw bedrijf, door enkele links via directories te krijgen (ook startpagina’s), door social media links te krijgen en door je te mengen in discussies op de juiste onderwerpen.

Dit is niet alles, een goed linkprofiel bestaat uit 20 – 30 categorieën aan websites waar je links krijgt naar je website.

Wat zijn dan goede linkbuilding bedrijven?

Ik heb online gezocht en heb nog geen goed linkbuilding bedrijf gevonden (contact me als je er 1 bent of kent). Alle bedrijven die ik online vind plaatsen links op sites die niet relevant zijn en reageren onder blogartikelen die al jaren oud zijn.

Een goed linkbuilding bedrijf gebruikt de strategie als onderdeel van de complete SEO strategie en gaat samen met de klant kijken welke websites echt relevant zijn. Op deze manier werk je op een goede manier aan linkbuilding zonder dat je na een half jaar uit de zoekresultaten wordt gegooid.

Met ons online marketing bureau eRocket zorgen we dat linkbuilding altijd past in de complete Multi Funnel strategie. Hierdoor halen we snel resultaat en versterken we de strategie ook op lange termijn.

Wil je aan de slag met linkbuilding?

Wanneer je toch op de juiste manier aan linkbuilding wil werken, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Samen kijken we waar je als bedrijf wel links wilt hebben en zetten we een gezond linkprofiel op.

Wil je zelf al aan de slag, lees dan al mijn linkbuilding tips: