Goede linkbuilding bedrijven, bestaan die nog?

Door mijn werkzaamheden als online marketeer bij 100 blijf ik dagelijks op de hoogte van alle ontwikkelingen in online marketing land. Afgelopen weken is er weer veel veranderd op het gebied van linkbuilding en zijn verschillende linkbuilding bedrijven zoals Get Indexed door Google op de vingers getikt.

Veel websites bieden linkbuilding pakketjes aan voor 60 of 70 euro, maar door hiermee in zee te gaan, loop je het risico dat je website uit Google wordt gehaald en bereik je juist het tegenovergestelde.

Is linkbuilding nog belangrijk bij zoekmachine optimalisatie (SEO)

Linkbuilding; het verkrijgen van links van andere websites naar je eigen website, is nog steeds een onderdeel van alle Google factoren. Deze factoren bepalen wie er op de eerste plaats in Google staat.

Ik heb al regelmatig verkondigd dat linkbuilding een steeds kleinere rol krijgt in deze factoren, maar het neemt niet weg dat je hier nog steeds aan moet werken omdat het een factor van Google blijft.

Wat zijn linkbuilding bedrijven?

Een aantal jaar geleden kon je nog makkelijk met veel links snel op de eerste plaats van Google komen. Er zijn complete bedrijven opgericht die niets anders deden dan werken aan linkbuilding.

Wat doet een linkbuilding bedrijf?

Medewerkers van een linkbuilding bedrijf gaan actief aan de slag met het opzetten van startpagina’s, gratis websites en online profielen om te zorgen dat je snel veel links naar je website krijgt. Ook wordt er veel gebruikt van het reageren onder blogartikelen met hierin een link naar de website.

Naast het aanmaken van deze links, worden er ook regelmatig kleine persberichten getypt en deze op verschillende (gratis) persberichten websites geplaatst. Ook in die persberichten worden dan links gezet.

Is dit verkeerd dan?

Nee, goede linkbuilding is nog steeds goed. 🙂

Maar online kan je veel bedrijven vinden die linkbuidling aanbieden per maand, eenmalig of in een abonnement waar je een jaar aan vast zit.

Die bedrijven gaan dan links voor je aanmaken op websites die totaal niet bezocht worden of waar de link op een plek wordt gezet die niet gezien wordt door bezoekers. Dit is een strategie die kort (1 à 2 maanden) werkt, maar waar je na die periode volledig uit Google gegooid kan worden!

Wanneer een linkbuilding bedrijf een gezond linkprofiel voor je opzet en hier omheen een goede linkbuilding strategie bouwt, zal linkbuilding er nog steeds mede voor zorgen dat je goed in de zoekmachine scoort.

Je werkt aan goede linkbuilding door links te krijgen op websites die toonaangevend zijn binnen dezelfde branche als jouw bedrijf, door enkele links via directories te krijgen (ook startpagina’s), door social media links te krijgen en door je te mengen in discussies op de juiste onderwerpen.

Dit is niet alles, een goed linkprofiel bestaat uit 20 – 30 categorieën aan websites waar je links krijgt naar je website.

Wat zijn dan goede linkbuilding bedrijven?

Ik heb online gezocht en heb nog geen goed linkbuilding bedrijf gevonden (contact me als je er 1 bent of kent). Alle bedrijven die ik online vind plaatsen links op sites die niet relevant zijn en reageren onder blogartikelen die al jaren oud zijn.

Een goed linkbuilding bedrijf gebruikt de strategie als onderdeel van de complete SEO strategie en gaat samen met de klant kijken welke websites echt relevant zijn. Op deze manier werk je op een goede manier aan linkbuilding zonder dat je na een half jaar uit de zoekresultaten wordt gegooid.

Wil je aan de slag met linkbuilding?

Wanneer je toch op de juiste manier aan linkbuilding wil werken, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Samen kijken we waar je als bedrijf wel links wilt hebben en zetten we een gezond linkprofiel op.

Wil je zelf al aan de slag, lees dan al mijn linkbuilding tips:

 • Wat is een goed linkbuilding bedrijf in jouw ogen?

  Elke website heeft een unieke doelstelling en daar passen unieke strategieën bij.

 • Hoi Jan-Willem, helemaal mee eens. Bij aanvang zal je samen met de klant moeten kijken waar je je strategie op wilt richten en welk ideaal linkprofiel daar bij past.

  Ik lees regelmatig ook jouw artikelen op StateOfDigital, maar maak jij zelf ook nog wel eens gebruik van linkbuilding?

 • Ja, voor veel (90%) van mijn klanten is linkbuilding hetgeen verschil maakt, aangezien de hele top 10 onpage alles in orde heeft.

  Je vraagt je af of er goede linkbuilding bedrijven staan en vervolgens zeg je dat je deze niet kan vinden. Waar zoek je dan op? Op bedrijven die op hun homepage hebben staan dat ze goed kunnen linkbuilden? Hoe beoordeel je of iets goed is? Of men de doelstellingen van de klant heeft gehaald? De hoeveelheid nummer 1 posities?

  Ben erg benieuwd wat jouw criteria zijn. Je zet de linkbuilding bedrijven die namelijk wel tevreden klanten hebben namelijk in een kwaad daglicht door deze te koppelen aan de recente gebeurtenissen met betrekking tot GetIndexed.

 • Ik verwacht wel dat er goede linkbuilding bedrijven zijn, maar ik zie meer bedrijven die net als Get Indexed (eenmalige) linkpakketten aanbieden waarbij ik het idee heb dat dit niet kan werken.

  Ik ben op zoek naar bedrijven die een goed linkprofiel opzetten, daarmee aan de slag gaan en daadwerkelijk het verschil maken in de zoekmachine. Wellicht kan je mij suggesties per mail sturen?

 • Wat zijn je doelstellingen en budget?

 • Bedankt voor je reacties, ik heb je inmiddels gemaild.

 • Rik Engelen

  Ik vind dit ook een raar onderzoek van Erik. Voor een website van ons doen wij ook aan linkbuidling uitbesteed via een partij die dus ook overal links plaatsen. Nu heb ik zoekwoorden waar 4 maanden geleden 2 links voor zijn geplaatst op een niet relevante startpagina met een pr van 0 en die zoekwoorden stijgen als de neten door 2 links. Ook heb ik een zoekwoord waar misschien al 50 links voor zijn geplaatst zoals:

  bannerplaatsingbedrijvengidsblog. relblog. rel/startcommentconcurrentieforumhandmatighomepagemarktplaatspartnerpartner. relstartpagina
  En die doet nog niks verschil is wel dat dit een a zoekwoord is.

  Wij plaatsen +- 500 baclinks per maand omdat het een website is met 1000den pagina’s. Dus dan moet dit kunnen.
  Ook zijn we zeer actief of socialmedia.

  Het punt is dat je als bedrijf dit bijna niet zelf kan gaan doen en je dus wel een partij nodig hebt.

  Maar als ik zie wat wij zijn gegroeid in de breedte. Echt elke dag stijgen wij en dan meet ik Google, Yahoo & Bing.

 • hoi Rik, bedankt voor je reactie, ik verwacht ook zeker wel dat er goede linkbuilding bedrijven zijn. Het verhaal van de slechte links zoals eerder gemeld zijn eerder het probleem. Ik heb inmiddels contact met linkbuilders en ga er in de diepte mee aan de slag.

  Ik heb nog wel een vraag, je geeft aan zeer actief te zijn op social media en +/- 500 backlinks per maand te krijgen. Hoe weet je dan dat 2 links van 4 maanden geleden gezorgd hebben voor een stijging?