Worden seo keywords nog gebruikt?

Voor deze website gebruik ik, uiteraard, de Yoast plugin om de juiste SEO titel en meta omschrijving te vullen. Het viel mij al op dat deze plugin niet meer de mogelijkheid had om gebruik te maken van de SEO keywords, waardoor ik ben gaan zoeken of deze tag überhaupt nog gebruikt wordt in zoekmachines.

De tag wordt gebruikt in de HTML code met de volgende opzet: <meta name=”keywords” content=”trefwoord 1, trefwoord 2“>

Ik kwam er al snel achter dat de grootste partij Google geen gebruik meer maakt van de tag, maar heb nog verder gezocht voor andere zoekmachines.

Google maakt GEEN gebruik meer van SEO Keywords!

Google heeft al in 2009 in een officieel statement aangegeven dat ze geen gebruik meer maken van de meta tag keywords. Er werd teveel misbruik gemaakt van deze tag, waardoor Google heeft besloten om deze maar volledig te weren uit de Google ranking factoren.

Ze geven aan dat ze wel de andere meta-tags gebruiken, maar de keywords tag niet meer.

Hierbij de video van Matt Cutts, hoofd webspam van Google waarin hij toelicht waarom ze geen gebruik meer maken van de keyword meta tag.

Maakt Bing nog gebruik van SEO Keywords? JA

logo BingHet marktaandeel van Google is in Nederland meer dan 95%, maar ook de zoekmachine Bing van Microsoft lijkt steeds populairder te worden. Uit onderzoek blijkt dat Bing de tag wel gebruikt, maar niet om hoger in de zoekmachine te komen! Bing gebruikt de tag om webspammers te distantiëren van de normale resultaten. Wanneer je dus veel trefwoorden hebt gevuld bij de SEO keywords, kan Bing je weren uit de zoekmachine resultaten. Ook in dit geval is het dus goed om de tag keywords leeg te laten.

Yahoo maakt nog wel gebruik van meta keywords!

Yahoo geeft aan dat ze de tag bijna niet meer gebruiken, maar dat het meetelt als de laagste factor bij het indexeren van zoekmachines. Zoals Yahoo aangeeft heeft het meer zin om het trefwoord in de tekst te gebruiken dan in de meta tag keywords. Dit is ook een algemene good practice bij zoekmachine optimalisatie natuurlijk.logo yahoo

Yahoo juli 2013: 

  • Use a “Keyword” meta-tag to list keywords for each page of your website. Use distinct lists of keywords that relate to each specific page on the site. Do not use one broad set of keywords for the entire site.

Bekijk de Yahoo richtlijnen of kijk waar ze op richten via de link “hoger in de resultaten van Yahoo komen“.