Google gaat zich mengen in live TV programma’s

Net als Twitter gaat Google zich mengen in TV programma’s.

Het Amerikaanse Fox heeft een samenwerking met Google waarmee het publiek van het tv-programma American Idol nu ook kan stemmen via de zoekresultaten in Google. Dit houdt in dat je niet meer hoeft te sms-en naar het tv programma, maar nu ook via Google kan stemmen op je favoriete zanger(es).

Wanneer het programma op tv is, hoef je in Google alleen maar te zoeken op “American Idol” of “idol” en laat Google de foto’s zien van de huidige deelnemers van het programma.

toekomstige zoekresultaten voor American Idol

In de zoekresultaten krijg je nu andere resultaten dan normaal in Google. De resultaten zijn gericht op American Idol.

Wanneer je als bezoeker klikt op de foto van je favoriete kandidaat krijg je een popup op het scherm en is het mogelijk om je stem te geven aan deze deelnemer.

Stem op je favoriete kandidaat in je TV programma

Je kan maximaal 50 punten geven aan de kandidaat, zodat je de stemmen kan verdelen naar eigen inzicht. Je kan meerdere kandidaten punten geven, voordat de stemmen naar Google worden verzonden.

Wanneer je je stem hebt uitgebracht krijg je de video’s te zien van je favoriete kandidaat en kan je de video’s makkelijk delen op social media.

Toekomst van Google

Deze stap zorgt ervoor dat Google meer in de behoefte gaat voorzien om direct antwoord te geven op de zoekvraag. Door het gebruik van microdata zorgt Google er steeds meer voor dat bezoekers niet meer doorklikken naar een website, maar de informatie al inzien via de zoekmachine. Lees ook mijn artikel “Hoe ziet een zoekmachine er over 2 jaar uit?

Ik verwacht dat Google en andere zoekmachines meer het antwoord gaan geven op een zoekvraag op het juiste moment. Een hotel kan je tegenwoordig al deels in Google boeken, alleen de afhandeling gaat nog via de website van het hotel of booking.com.

Je kan via film websites, zoals IMDB, makkelijk een score geven aan een film. Wellicht dat dit in de toekomst ook in Google mogelijk is, zodat je niet meer naar IMDB.com hoeft te gaan.

TV programma’s zijn een onderdeel waarmee Google makkelijk toekomstige functionaliteiten kunnen testen. Landelijke verkiezingen zijn nog een stap te ver, maar door deze optie voor American Idol kunnen ze wel een begin maken hiermee.