Https goed voor SEO

Nu het bij iedereen waarschijnlijk al wel bekend is, heb ik zelf ook mijn website op een beveiligde SSL verbinding gezet.

“Het” zeg je?

Yes!

Google heeft aangegeven dat websites die op een beveiligde verbinding staan de voorkeur krijgen in de zoekmachine. Dat betekent dat websites die op https ipv http staan hoger tussen de zoekresultaten komen te staan.

Uiteraard is hier discussie over, maar ik hou het zelf al 2 jaar in de gaten en nu wordt het ook door onderzoeken van gerenommeerde bedrijven bevestigd dat het een betere positie oplevert: bron 1: Search Engine Land, bron 2: Moz, bron 3: Backlinkso, bron 4: Ahrefs.

Gratis SEO advies voor 2017

In onze eigen onderzoeken, een stuk kleiner van opzet dan die van Search Engine Land, zien we ook dat de websites die op SSL draaien nu betere posities krijgen op concurrerende trefwoorden. Mijn advies is ook voor iedereen die het nog niet heeft doorgevoerd: Zet zo snel mogelijk je website of webshop op een SSL verbinding zodat je hoger gaat scoren in Google.

Welke SSL certificaten zijn er?

Wanneer je een SSL certificaat aanvraagt, dit kan je meestal doen bij de webbouwer, hosting partij of certificaat leveranciers, kan je kiezen tussen 3 soorten certificaten.

Domein verificatie (DV)

Dit is de standaard SSL verbinding waarbij je in de URL ziet dat de website veilig is. Herkenbaar aan de groene https of “Veilig | “ voor de URL.

DV certificaten zijn gratis te verkrijgen via Let’s Encrypt of kosten +/- 10 euro per jaar.

Ikzelf kon dit certificaat via mijn hostingpartij gratis installeren via mijn beheergedeelte.

Organisatie verificatie (OV)

Dit is een uitgebreidere beveiligde verbinding. Hiermee komen ook de bedrijfsgegevens in de URL te staan in het groen.

OV certificaten zijn verkrijgbaar voor +/- 35 euro per jaar.

Uitgebreide verificatie (EV)

Dit is het meest uitgebreide SSL certificaat, waarmee de bedrijfsnaam in de URL komt en je ook gescreend wordt als bedrijf. Deze heb ik op de website van mijn online marketing bedrijf.

EV certificaten zijn verkrijgbaar voor +/- 100 euro per jaar.

Welk SSL certificaat is goed voor SEO?

Op dit moment zijn er nog geen onderzoeken die het verschil tussen de standaard SSL certificaten of uitgebreide variant aantonen. Ik adviseer per klant het certificaat dat bij hen past waarbij ik altijd kijk naar de doelstelling en toekomst.

Mocht je meer informatie willen over SSL certificaten, dan kan je ons blogartikel op Emerce lezen.