Val met je webshop niet weg tijdens Sinterklaas

Het is al enige tijd geleden dat ik een artikel over SEO heb geschreven. Dit komt met name omdat ik druk ben met webshops die voorbereid moeten zijn voor de feestdagen.

De feestdagen zoals Sinterklaas en Kerstmis zijn meestal piekmomenten voor je webshop. Bij de meeste webshops zal de omzet van je webshop in de maand ervoor flink stijgen!

Er staan op internet veel tips om te zorgen dat je goed inspeelt op deze periode. Mocht je er veel willen lezen, dan kan je beginnen met deze van SEOshop (EN versie).

Ikzelf ben meer van uitvoeren ipv lezen, maar hierbij de beste tips die ik gevonden heb en daadwerkelijk gebruik om je webshop Sint-ready te maken.

SEO tips voor je Sinterklaas webwinkel

5 Sinterklaas webshop tips!

Zorg voor gepaste producten

Met Sinterklaas geven we cadeau’s aan vrienden of familie en worden er vaak suprise of Sinterklaas avonden georganiseerd. Met een groep spreek je af dat je voor 5 of 10 euro cadeau’s koopt en met een gezellige avond geven we deze kleinigheidjes weg.

Als webshop kan je hierop inspelen door te zorgen dat je een aantal producten aanbied van 5 of 10 euro.

Een extra optie is om prijs filters in je webshop toe te voegen. Zo kunnen bezoekers selecteren dat ze producten willen zien tot 10 euro.

Geef een gratis chocoladeletter

Bij ieder Sinterklaas feest krijg ik chocolade letters, ook al ben ik geen fan van chocola. Een chocoladeletter hoort bij Sinterklaas en als webshop kan je hier leuk op inspelen door bij iedere bestelling een chocoladeletter toe te voegen voor bv 1 euro.

Je kan het ook als extra presentje weggeven, dus bij iedere bestelling een gratis chocoladeletter leveren. Op deze manier werk je aan klantenbinding en heb je kans dat ze volgend jaar nog eens bij je bestellen.

Natuurlijk kan je dit ook doen met strooigoed of Sinterklaas versiering.

Inpakservice webshop

Zorg natuurlijk dat iedere bestelling ingepakt kan worden met Sinterklaas papier. In 2014 bestel je op een webshop omdat het snel en handig is en dan is het mooi als iedere bestelling ook ingepakt kan worden.

Laat bezoekers een opmerking plaatsen

Dit zie ik niet vaak bij webshops, maar dit zou mij zeker overhalen om te bestellen. Zorg ervoor dat klanten een opmerking kunnen plaatsen bij een bestelling. Op deze manier kunnen klanten aangeven dat ze ieder product apart ingepakt willen hebben of wellicht hebben ze een Sint-wens die ze op het pakketje geschreven willen hebben.

Sinterklaas shoppen in style

In veel webshop pakketten is het mogelijk om de uitstraling van de site (tijdelijk) aan te passen. Net als in een normale winkelstraat werkt sfeer op een webshop mee om de klant over te halen tot een bestelling.

Sinterklaas webshop, miljoenen SEO tips

Zoals ik al aangaf staan er op internet miljoenen tips hoe je je webshop goed inricht voor de feestdagen. Je kan je bezig houden met al deze tips te lezen OF je begint nu om 1 van de tips in te richten.

Succes en mocht je vragen hebben met betrekking tot SEO of SEA, dan kan je mij altijd contacten.

Je kan hieronder nog meer tips kwijt, maar ik zie liever webshops die de feestdagen volgens jou goed aanpakken. Welke Sinterklaas webshops zorgen dat je daar graag koopt?