Bonzo Goes To Bitburg

Bonzo Goes To BitburgEén van de meest onderschatte nummers van de Ramones is wel het nummer Bonzo Goes To Bitburg. Het nummer staat op het album Animal Boy (1986) en is een protest tegen het bezoek van Ronald Reagan aan een Duitse begraafplaats waar ook SS soldaten begraven waren. De titel is op het album aangepast naar “My Brain Is Hanging Upside Down (Bonzo Goes To Bitburg)” omdat Johnny Ramone een fervent Reagan supporter was.

Het nummer lijkt tegenwoordig steeds populairder te worden. Het wordt tegenwoordig door veel bands gecoverd, waardoor Youtube vol staat met veel goede en een aantal slechte covers van dit nummer. Hieronder een overzicht van de beste covers van Bonzo Goes To Bitburg:

The Gaslight Anthem

The Flatliners

The Riptides

Iron Chic

Iron Chic is één van de bands die te gek is om live te zien! Wij hebben het geluk gehad om met ze te spelen in een klein zaaltje in Arnhem voor 100 man, maar het dak ging er af. Helaas is de cover van de Ramones niet op Youtube te vinden, maar via deze link kan je het nummer beluisteren. Wat mij betreft de één-na-beste versie van het nummer!

Mocht je het nummer nog niet beu zijn, hier meer Bonzo Goes To Bitburg covers