Teenage Bottlerocket – punkrock – Tales From Wyoming

Sinds gisteren staat een nieuw nummer online van Teenage Bottlerocket, “Nothing Else Matters (When I’m With You)”. Teenage Bottlerocket heeft al een aantal sterke platen afgeleverd waaronder “Warning Device” en “They Came From The Shadows”.

31 maart komt hun nieuwe plaat “Tales From Wyoming” uit op Rise Records.

Voor fans van the Ramones, Face To Face, Bouncing Souls en The Lillingtons.

Tracklist Tales From Wyoming:

01. In My Head
02. I Found The One
03. Nothing Else Matters (When I’m With You)
04. They Call Me Steve
05. Dead Saturday
06. Cockroach Strikes Again
07. Been Too Long
08. Too Much La Collina
09. Can’t Quit You
10. Haunted House
11. Bullshit
12. I Wanna Die
13. TV Set
14. First Time

Bombshell Rocks – Without Destination

Morgen komt het nieuwe album uit van Bombshell Rocks, een punkrock band uit Zweden.

Dit was 1 van de eerste punkrock bands waarmee ik in aanraking kwam buiten de standaard punkbandjes zoals Green Day, Offspring en Pennywise.

Na hun CD Cityrats & Alleycats (2001) grijs te hebben gedraaid, kwamen ze al snel met From Here And On (2003) en speelden ze met Raised Fist in Den Bosch. Wat ik nog van die avond weet is dat Bombshell Rocks met een inval bassist speelde aangezien ze op dat moment geen vaste bassist in de band hadden.

Bombshell Rocks is streetpunk, rock ‘n roll in het straatje van The Clash, Social Distortion, The Explosion.

De nieuwe plaat: Generation Tranquilize komt morgen uit, hier alvast een voorproefje:

 

2014: goede voornemens voor erikhermeler.nl: 100 resolutions

Veel mensen maken geen goede voornemens meer voor het nieuwe jaar. Ik hoor vaak dat dat geen zin heeft of het maken ervan onzin is…. right!

Wellicht zijn het geen goede voornemens maar ik maak aan het begin van ieder jaar wel een lijstje met doelen die ik het komende jaar wil behalen. 1 van deze doelen is dat ik mijn website beter ga gebruiken als onderzoeksinstrument, waarop ik white-hat en black-hat SEO technieken ga testen.

Black-hat SEO technieken zijn technieken die Google afstraft omdat ze niet bijdragen aan het waarde toekennen van een website. Een voorbeeld van een black-hat SEO techniek is het inkopen van 1.000 links naar je eigen website. Op die manier werk je niet aan kwalitatieve linkbuilding.

Nu kun je zeggen dat black-hat SEO niet de goede manier is om websites beter te laten scoren, maar zolang dit een test site is, probeer ik toch enkele technieken en kijk ik wat werkt. Ik ga geen 1.000 links inkopen, maar er zijn meer black hat technieken, die, wanneer je ze goed gebruikt, wellicht grey-hat of zelfs white-hat zijn.

Video thumbnail in zoekresultaten

Naast SEO technieken blijf ik bezig met webdevelopment, waarbij ik in dit geval onderzoek wanneer Youtube afbeeldingen gebruikt worden tussen de resultaten wanneer je een video deelt op je website. Dus voila, hierbij The Lawrence Arms met 100 Resolutions!

Bonzo Goes To Bitburg

Bonzo Goes To BitburgEén van de meest onderschatte nummers van de Ramones is wel het nummer Bonzo Goes To Bitburg. Het nummer staat op het album Animal Boy (1986) en is een protest tegen het bezoek van Ronald Reagan aan een Duitse begraafplaats waar ook SS soldaten begraven waren. De titel is op het album aangepast naar “My Brain Is Hanging Upside Down (Bonzo Goes To Bitburg)” omdat Johnny Ramone een fervent Reagan supporter was.

Het nummer lijkt tegenwoordig steeds populairder te worden. Het wordt tegenwoordig door veel bands gecoverd, waardoor Youtube vol staat met veel goede en een aantal slechte covers van dit nummer. Hieronder een overzicht van de beste covers van Bonzo Goes To Bitburg:

The Gaslight Anthem

The Flatliners

The Riptides

Iron Chic

Iron Chic is één van de bands die te gek is om live te zien! Wij hebben het geluk gehad om met ze te spelen in een klein zaaltje in Arnhem voor 100 man, maar het dak ging er af. Helaas is de cover van de Ramones niet op Youtube te vinden, maar via deze link kan je het nummer beluisteren. Wat mij betreft de één-na-beste versie van het nummer!

Mocht je het nummer nog niet beu zijn, hier meer Bonzo Goes To Bitburg covers

Kid Dynamite & None More Black

Kid Dynamite live

kid dynamite live

Eén van mijn favoriete bands die ik luister tijdens het sporten is Kid Dynamite. Een energieke hardcore punk band uit Philadelphia die 1997 gevormd is door o.a. Jason Shevchuck en Dan Yemin. De nummers van Kid Dynamite zijn over het algemeen snel en kort (1 tot 2 minuten) wat voor mij ideaal is voor tijdens het hardlopen of mountainbiken. De band is in 2000 uit elkaar gegaan en is tegenwoordig alweer bij elkaar om reünie shows te doen die ik tot nu toe gemeden heb. Kid Dynamite heeft in de eerste periode 2 albums uitgebracht en 1 split-ep met 88 Fingers Louie.

Nadat Kid Dynamite het na 3 jaar voor gezien hield startte Jason Shevchuck een nieuwe band; None More Black (leuke verwijzing naar Spinal Tap). None More Black was minder hardcore, meer punkrock en leverde later met het album “This Is Satire” een van de beste punkrock albums ooit af.